NEBESA, HVALA, ŠTO STE NAM DALA BOŽIĆ

Nebesa, hvala, što ste nam dala Božić, riječi su pjesme koju su vrtićka djeca 19. prosinca 2018. svečano ispjevala u samostanskoj kapeli u Zagrebu na Jordanovcu. Studentski kapelan grada Zagreba, salezijanac don Damir Stojić, predvodio je euharistijsko slavlje, a prigodne pjesme pjevali su i roditelji i djeca. U svojoj propovijedio don Damir je istaknuo uloga oca i majke od samog rođenja djeteta, kao i važnost znaka križa, važnost dobrih djela, važnost opraštanja i skladnog zajedničkog života. U simpatičnom don Damirovu komuniciranju s djecom došla je do izražaja njihova dosjetljvost što je mnoge nasmijalo. Na kraju euharistijskog slavlja don Damir je s roditeljima izmolio molitve na nakanu sv. Oca i pojasnio značenje potpunog oprosta. Naime, potpuni oprost je dar kojeg je papa Franjo dodjelio našoj Družbi u Jubilarnoj godini. Roditelji su mogli preuzeti bookmark Potpuni oprost koji se nalazio na ulazu vrtića.
Toga smo dana u svojim srcima uprisutnili Isusa koji je došao na svijet zbog beskrajne Božje ljubavi prema čovjeku. Božić nas u svoj svojoj ljepoti poziva da obnovimo običnost svojih dana, da se djetinjeg srca uzdižemo prema Bogu i da u tom uzdignuću živimo u ovom vremenu, jer svako je vrijeme potrebno Boga. Ima čara u toj divnoj hrvatskoj riječi BOŽIĆ – rodio se mali Bog. Rodio se kao dijete da svi budemo jednostavni kao djeca, i blago nama budemo li poput njih. Upravo su oni srcem učili pjevati i recitirati i glumiti, a posebno predškolci koji su kratkim programom upriličili Isusovo rođenje i ljepotu obiteljskog života.
U želji da se u svima nama i u svim hrvatskim obiteljima rodi Bog, sretan Božić žele ravnateljica, djeca, roditelji i djelatnici DV Jordanovac.

s. Sanja Stojić