Najljepši stihovi za mamu

„Volim mamu, tatu, volim brata sestru i tako to treba bit…“      

Uvijek je vrijeme zahvaliti mami, no druge nedjelje u svibnju posebno-jer je to Majčin dan.  Na ovaj poseban dan djeca izražavaju svoju ljubav izrađenim poklonima, pjesmom,recitacijom. Vrtić je idealno mjesto za stvaranje prekrasnih poklona za Majčin dan. S djecom se mogu implementirati kreativne ideje koje ne samo da potiču razvoj već predstavljaju prava umjetnička djela.  Osim toga, blagdani i posebne prigode igraju posebnu ulogu u razvoju djeteta: kroz rituale i tradiciju djeca bolje upoznaju tijek godine u bliskoj interakciji s kalendarom i pojedine blagdane.  U izradi poklona za majke , pripremanju iznenađenja, u vrijeme covid-19, shvatili smo da nema ograničenja za kreativnost.                                                                                                                                                                        Drage mame,  za Majčin dan želimo reći HVALA !                                                                        Vaše“ Bubamare „ i odgojiteljice Eva i Jelena

 

 

„Marijo, o Marijo, Marijo, o Marijo, o kako lijepa si…“

Unatoč tome što nismo mogli imati proslavu u našem vrtiću povodom Majčinog dana , djeca i odgojiteljice su imale pune ruke posla. Kako bi našim mamama pokazali koliko ih volimo izradili smo za njih čestitke i diplome.

No, najviše smo se potrudili oko recitacija i pjesmica koje smo uvježbavali svakodnevno. Kada su sva djeca naučila i uvježbala svoje recitacije i pjesme, s. Božena ih je snimila sa mobitelom a teta Svjetlana je od svega napravila prigodni video koji smo poslali u našu zajedničku Whatsapp grupu. Sve mame su se jako oduševile sa videom i bile su iznimno zahvalne.

Pjesmice koje smo pripremili su: „Čestitka majčici“ i „Marijo, o Marijo“.

Drage mame,  za Majčin dan želimo reći HVALA !                                                                                                                                                                                                                                                                                             Vaše“ Ptičice „ i odgojiteljice  s. Božena i Svjetlana

 

„Majka me rodila, kruhom me hranila, rosom me kupala, tiho mi šaptala….“

Prvu nedjelju u svibnju, Marijinu mjesecu slavimo Majčin dan. Dan kada se posebno sjećamo svih naših majki, kada im želimo zahvaliti na daru života, na svakoj lijepoj riječi, utjesi i pažnji. Korona kriza nas udaljava od druženja, okupljanja i zajedničke radosti koju bi zajedno sa djecom i njihovim roditeljima imali u dvorištu našega vrtića. No korona kriza nam daje i prigodu za virtualnu kreativnost. Tako je petak, 7. svibnja bio dan za virtualnu proslavu majčina dana. Pozornica je spremno čekala svoje izvođače, a oni su spremni nestrpljivo čekali svoj red da recitacijom i pjesmom čestitaju najdražem biću njezin dan.

Svako je dijete posebno i svaka je majka ponosna na svoje dijete. Radost koju majka ne može skriti je uspjeh njenog djeteta. Dajući poklon svoj majci dječak je rekao : «Ovo je za tebe, to si ti, posebna si «! Radost na majčinu licu i suze u oku koje nije mogla skriti slika je koja govori više od napisane riječi.

A sve nas  neka prati zagovor Blažene Djevice Marije koja nas sve ljubi majčinskom ljubavlju.

Drage mame,  za Majčin dan želimo reći HVALA !

Vaši „Lopoči „ i odgojiteljice s. Helena  i Ivana

„Ona je tu kad god je trebaš ti, ona je tu da ti p oljubac da…“

Mjesec svibanj posvećen je majki svih majki, BDM, a druga nedjelja u svibnju posvećene je našim majkama koje su svojom ljubavlju, predanošću i nesebičnom žrtvom zaslužile svoj dan koji je ove godine 09. svibnja. Tjednima prije razgovarali smo o mamama, crtali,  izradili prigodne poklone i pripremili kratki program. Izrada poklona i čestitke bio nam je poticaj za vejžbanje fine motorike i koordinacije oka i ruke, te strpljivosti i preciznosti kao i jačanje pozitivne slike o sebi znajući što sve možemo. Razgovarali smo o mamama, zašto su najbolje na svijetu, što vole, kao znaju da ih volimo i kako nam pokazuju da nas vole. Kroz priču o malom medi zaključili smo da nas jedino mame vole jer nas vole. Zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti pripremiti zajedničku priredbu kao i zajedničko druženje na terasi i zato smo  priredili  kratki video uradak i proslijedili roditeljima.                                                                    Donosimo neke izjave djece:

  • Moja mama je najbolja jer me uvijek vodi na kavu
  • Moja mama je dobra i sretna
  • Moja mama je najbolja na svijetu jer zajedno kuhamo, znam da me voli jer se zajedno igramo
  • Znam da me mama voli jer me rodila
  • Moja mama je najbolja na svijetu jer je draga i jer je volim

Drage mame,  za Majčin dan želimo reći HVALA !                                                                             Vaši „Leptiri„ i odgojiteljice Ines  i Simona

„Ispred naše kućice, cvijeće je u zlatu….“

Naše ručice su male, ali vrijedne, a majka nam je najvažnija osoba u životu. Zato smo našim majkama, za Majčin dan, napravili narukvice od šarenih perlica. Nije nam bilo lako nizati perlice na špagicu, ali smo se trudili da to napravimo najbolje što možemo. Strpljivo i marljivo smo nizali perlice misleći kako će mame biti sretne i ponosne na naše male ručice. U tome su nam pomogle naše tete. Svaki put kada smo uspjeli spustiti perlicu niz špagu, osmijeh i radost bi nam zasjali na licu.

Budući da još neznamo govoriti i izreći mami svoje osjećaje, napravili smo im čestitke od otisaka naših dlanova. U sredinu dlana stavili smo srce koje simbolizira našu ljubav prema našim majkama. Tete su fotografirale naš trud te uz prigodnu pjesmicu napravile video čestitku za naše mame. Tako smo obilježili Majčin dan u vrtiću.

Drage mame,  za Majčin dan želimo reći HVALA !

Vaši „Bambići„ i odgojiteljice s. Ljiljanka, s. Melanija i Marina