Hodočašće katoličkih dječjih vrtića u Mariju Bistricu

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU, 27. svibnja 2017.

Ujutro u 8,30 sati, mi djelatnici DV „Jordanovac” krenuli smo ispred vrtića na hodočašće u Mariju Bistricu. Svake godine posljednjeg vikenda u svibnju organizira se hodočašče u Mariju Bistricu za katoličke vrtiće.

Po dolasku u Mariju Bistricu odmah smo se uputili prema Bazilici, gdje smo susreli već prvu nam malu hodočasnicu Niku, kojoj smo u tren obukli majicu i šiltericu kako bi se isticala kao Jordanovačko dijete. Kako smo imali još vremena do zajedničkog okupljanja ispred Bazilike Majke Božje Bistričke, zaputili smo se pozdraviti našu Nebesku Majku u osobnoj molitvi.

Kad smo izašli iz Bazilike dočekao nas je već veliki broj djece iz drugih vrtića, tako da smo se mi dale u potragu za našim Jordanovačkim mališanima. U početku smo sa divljenjen gledali ostale vrtiće koliko su brojni, sa željom i molitvom da i nama Majčica izmoli tako veliki broj djece i roditelja koji će doći i zahvaliti Majci Božjoj na svim primljenim milostima. I tako malo pomalo, skupili smo se i mi, obukli majice i šilterice, srca ispunili radošću te krenuli u procesiji u Baziliku kako bi pjesmom i molitvom pozdravili našu Nebesku Majku.

Sveta Misa predvođena rektorom Bistričkog svetišta vlč. Domagojem Matoševićem, započela je u Crkvi na otvorenom u 11 sati,a bila je jako raspjevana i radosna. Velečasni Domagoj potrudio se u propovijedi djeci približiti prisutnost Isusa i Marije u našim životima, kroz jednu priču o kralju i svijeći, a propovijed je završio meditacijom gdje smo svi zamolili Isusa za Njegovo svijetlo u Našim srcima.

Nakon svete Mise uzeli smo svijeću kao dar svetišta te ostali kratko u druženju. Malo smo još obišli svetište po vlastitoj želji, pozdravili Majčicu do sljedećeg susreta te okrijepljeni u duši i tijelu krenuli svojim kućama.

Teta Martina P.