Od maškara do Korizme

I ove smo godine, kao i svake, obilježili maškare u našem vrtiću. Maštovite i originalne maske i kostimi zavladali su cijelim vrtićem. Djeca su nosila maske svojih najdražih likova i na jedan dan bila ono što žele. Vrtić je bio pun princeza, policajaca, super heroja i raznih likova iz crtića.

Raspjevano, rasplesano, veselo i šareno društvo mlađe i starije odgojne skupine uživalo je u zabavi pod maskama. Da veselje bude veće, počastili smo se slatkišima, krafnama i sokovima koje su pripremili naši dragi roditelji. Posjetili smo i male prijatelje iz DV “Trešnjica” gdje smo zajedno presudili krivcu za sve prošlogodišnje
nedaće – krnji Antigenku.

Našim karnevalićem završavamo vrijeme prije korizme tijekom kojeg dajemo oduška tijelu i duhu, prije nego što zakoračimo u pripremno razdoblje za Uskrs. Put pokore i obraćenja započinje Čistom srijedom – Pepelnicom kada se tijekom korizme žrtvom i dubokim promišljanjem pripremamo za susret s Kristom.

Obred pepeljanja u našem vrtiću upriličio je župnik don Marijo koji je djeci približio korizmu te ih ohrabrio da
ustraju i uspiju u svojim dobrim nakanama. Nakon zajedničke molitve uslijedio je obred pepeljenja djece uz riječi: “Obrati se i vjeruj Evanđelju!”

Sve što činimo neka bude u Bogu učinjeno, od dijeljenja milostinje, dobrih djela, predanije molitve i dostojanstvenog posta. Neka ova korizma koju započinjemo bude nova snaga i prekretnica, pokretačka milost za naše bolje sutra u kojem ćemo začuti Božji glas: „U vrijeme milosti uslišah te i u dan spasa pomogoh ti.“ (2 Kor 6,2)

Ana Duišin, odgojiteljica