Dani kruha u Kaštel Lukšiću

U mjesecu listopadu obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca iz našeg vrtića su se kroz razne priče upoznavala s jesenskim plodovima, procesom nastanka kruha te važnosti zdrave prehrane. Panoi su bili urešeni maštovitim dječjim likovnim radovima, a vrtić je odjekivao jesenskim pjesmicama. Djeca su najviše uživala kad su svojim ručicama mijesila tijesto i pekla kruh.

U četvrtak, 22. listopada, kao kruna svih aktivnosti, održan je blagoslov hrane. Prigodni program započeo je čitanjem biblijskog ulomka iz Knjige Postanka o stvaranju svijeta. Potom su djeca pjesmom Hvala zahvalila Bogu za dar života, za obitelj i hranu. Otpjevali su i pjesmicu Kruh, pecivo, kolači. Mjesni župnik don Marijo Buljević blagoslovio je djecu i hranu, a djeca su za kraj otpjevala Kruh ljubavi, kruh koji trebamo velikodušno dijeliti.

Ove godine, zbog situacije s COVID-19 virusom, roditelji nisu mogli svojim prisustvom uveličati ovaj događaj. Zahvalni smo im na kruhu i kolačima koje su pripremili vrijednim rukama. Djeca su s veseljem blagovala blagoslovljenu hranu s vrtićkog stola.

Jelena Botić, odgojiteljica