Božićna proslava u Kaštel Lukšiću

U dječjem vrtiću „Pčelica“ – Kaštel Lukšić održana je božićna proslava u srijedu, 23. prosinca. Djeca i odgojitelji su u lijepo uređenom blagdanskom ambijentu sudjelovali na svetoj misi.

Euharistijsko slavlje je predvodio don Ratomir Vukorepa, kancelar Splitsko – makarske nadbiskupije. U kratkoj, prigodnoj homiliji za djecu istaknuo je kako se davno u Betlehemu zbio najveći događaj u ljudskoj povijesti – rođenje Isusa. Isus je došao da spasi sve ljude u mjestu koje koje je jako udaljeno od naše domovine. Međutim, Betlehem nije negdje daleko. Betlehem, mjesto rođenja Isusa Krista je u našem srcu. Jer, kako učitelji katoličke duhovnosti kažu, „da se Isus i tisuću puta rodio u Betlehemu, uzalud bi bilo, ako se u tvom srcu nije rodio“. Misno slavlje su svojim pjevanjem uljepšala djeca. Budući da je naš narod ispjevao mnogo pjesama Novorođenomu tako su i djeca svojim zvonkim glasovima srčano i veselo pjevala na misi hrvatske tradicionalne pjesme: „Spavaj mali Božiću“, „Djetešce nam se rodilo“…

Kad je misa završila, djeca su održala mali koncert božićnih pjesama koje su marljivo vježbali tijekom došašća. Na kraju je č. s. Kruna zaželjela djeci blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj godini. Djeca su dobila poklone i nastavila druženje uz zakusku.

Jelena Botić, odgojiteljica